Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?
Sebze yemekleri arasında en çok sevilen zeytinyağlı taze fasulye yemeği tarifi nasıl yapılır? İçine ilave ettiğimiz sarımsak ile birlikte çok daha lezzetli olan taze fasulye tarifine bayılacaksınız. Eğer bu güne kadar sarımsak kullanmadıysanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz, pişman olmayacaksınız Kılçıkları ayıklanarak yapılan taze fasulye cinsine göre pişirme süresi de değişkenlik gösterir.Taze Fasulye Yemeği İçin Malzemeler
- 600 gram taze fasulye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
Taze Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?
Fasulyeleri güzelce bol suda yıkayın. Daha sonra bıçakla her iki tarafından da kılçıklarını ayıklayın. Kılçıklarını ayıkladığınız fasulyeleri 3-4 cm uzunluğunda kesin.Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup arzu ederseniz rendeleyin yada rondodan geçirin.
Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın ardından doğradığınız soğan ve sarımsakları ilave edip kavurun. Ardından rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Daha sonra taze fasulyeleri de ilave edin ve 3- 5 dk. daha kavurmaya devam edin. Tuzunu, toz biberi ve sıcak suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Fasulyeler damak tadınıza göre yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre sıcak yada soğuk servis yapabilirsiniz.
Bazı yörelerde üzerine yoğurt dökerek de servis edilir. Dilerseniz sizde üzerine yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Ayrıca taze fasulye yemeğini bol sulu yada daha az sulu olarak da pişirebilirsiniz.
Yorum Gönder