Etli Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kereviz
- 1 orta boy soğan
- 1/2 limon suyu
- 3 su bardağı su
- 200 gr kuşbaşı et
- 2 havuç
- 2 patates
- 20 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için kereviz yaprağı
Etli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır
Etli kereviz yemeği için önce kerevizlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Daha sonra patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Havuçları ise halka halka kesin dilerseniz ortadan ikiye bölün.Etli kereviz yemeğini pişireceğiniz tencerenin içerisine tereyağını koyun ve eritin. Ardından ince kıyılmış soğanı ve eti ilave edin. Üzerine suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. 30 dk. bu şekilde pişirin ve sonra sebzeleri ilave edin. Unu ilave etmeden önce yemeğin suyundan bir miktar başka bir kaba alın ve un ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı yemeğe ilave edin ve kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar pişirin. Sebzeler piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edin.
Farklı bir kapta yumurta sarısını iyice çırpın. Yemeğin suyundan bir miktar daha alıp yumurta sarısı ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı yemeğe yavaş yavaş ilave edin ve beş dakika kadar pişirin.
Yemeği servis ederken kereviz yapraklarından ince kıyılmış bir şekilde süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder