Islatmadan Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler
- 3 su bardağı kuru fasulye
- 2 litre su
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı varsa biber salçası yoksa 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak Su
Islatmadan Kuru Fasulye Tarifinin Yapılışı
Fasulyeleri güzelce yıkayın. Düdüklü tencereye fasulyeleri ve 2 litre suyu katın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve altını normal ısı ayarında yakın. Düdüklü ötmeye başladıktan sonra 25 dk daha pişirin ve soğumaya bırakın.Düdüklü soğurken bir yandan başka bir tavaya sıvı yağı ilave edin. Ardından ince kıyılmış yemeklik soğanları koyun ve kavurun. Soğanlar kavrulunca salçayı ilave ettikten sonra 2-3 dk. daha kavurun. Daha sonra yarım bardak su ekleyin ve iki dakika daha pişirin.
Soğuyan düdüklünün tamamen havasının çıktığına emin olun ve sonra kapağını açın. Salçalı sosu ekleyin ve arzuya göre biraz daha sıcak suyu koyun. ( Düdüklünün kapağı yerine farklı bir tencerenin kapağını kullanabilirsiniz burada.) Bu şekilde 5-15 dakika kadar daha pişirin.
Not: Bazı fasulyeler cinsinden dolayı geç pişebilir, bu yüzden düdüklüde pişirdiğiniz fasulyeyi ilk açtığınızda kontrol edin, hala yumuşamamış ise biraz daha pişirin. Gerekirse başka kapak kullanarak arada kontrol ederek pişirebilirsiniz. Eğer çok fazla pişirirseniz bu seferde fasulyeler lapa gibi olur. Emeğiniz boşa gitmesin dostlar.
Islatmadan Kuru Fasulye Tarifini sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder