Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 50 gr margarin-tereyağı
  • yarım yemek kaşığı salça
  • 2 bardak su veya et suyu
  • tuz


Bulgur Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Bulgur pilavı yapacağınız tencerede önce margarini hafif kızdırın. Soğanları çok kalın olmayacak şekilde ince ince kesin ve yağa ilave ederek kavurun.

Daha sonra biberleri nasıl seviyorsanız o şekilde de doğrayabilirsiniz. İster ince ince halkalar halinde ister biraz daha kalınca doğrayabilirsiniz. Biberleri de tencereye ilave edin ve üzerine de rondodan geçirdiğiniz yada rendelediğiniz kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin ve karıştırın. İsterseniz domatesleri küçük küçük küpler halinde de doğrayabilirsiniz.

Ben domatesi bu tarifte 3 adet yazdım ama salça koymak istemezsem domatesi 5 adet yapıyorum gerçekten o şekilde de çok güzel oluyor. Salça koymak isterseniz domatesler bu tarife göre 3 adet yeterli olacaktır. Salçayı da koyduktan sonra yıkanmış bulguru ilave edin ve karıştırın.

Tüm malzemeleri biraz kavurduktan sonra suyunu ekleyin ve kapağını kapatın. Piştikten sonra bulgur pilavının 10 dk. kadar demlenmesi için bekletin. Daha sonra yanında turşu ile servis yapabilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski