Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?

Mercimek köftesi bir çok kişi tarafından sevilen ikramlık olarak da vazgeçilmez lezzetlerin başında geliyor. Misafir davetlerinde, günlerde her zaman yerini korur ve büyük küçük herkes mercimek köftesine bayılır. Peki bu vazgeçilmez lezzet olan en güzel mercimek köftesi tarifi nasıl yapılır?

Mercimek Köftesi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)
  • Yeteri kadar tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber

Mercimek Köftesi Tarifi

Önce mercimekleri güzelce bol suda yıkayın. Tencereye koyun ve üzerine suyu ekleyerek haşlanmaya bırakın.

Suyunu çektiğinde bulguru içine ilave edin ve yaklaşık 30 dk. kadar tencerenin kapağı kapatarak bekletin. Ocağın altını kapatın ve o şekilde bekletin.

Tavada ince kıydığınız soğanları yağda kavurun. İçerisine salçayı ilave edin salçanın kokusu gidinceye kadar kavurun.

Dinlendirdiğiniz mercimekler elinizi yakmayacak sıcaklığa geldiğinde içerisine kavrulan salçalı karışımı ekleyin. Tuzu ve baharatları ilave ederek iyice yoğurun.

Malzemelerin güzelce yoğrulduğundan emin olun. Son olarak maydanoz, ince ince kıydığınız yeşil soğanı da tamamen soğuduğunda ilave edin.

Mercimek köftesi tamamen el ile yoğrulur ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak köfte şekli verilir. Marul yaprakları eşliğinde servis edilir.

Eğer hepsini bitiremezseniz saklamak için streç film kullanarak saklayabilirsiniz. Açıkta kalan mercimek köftesi kurur o nedenle mutlaka kapalı bir kapta saklayın.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski