Makarna Nasıl Yapılır?
Makarna pratik yemek tarifleri arasında olup büyük ve küçük herkesin sevdiği hazırlaması kolay bir yemek tarifidir. Bazı yemeklerin yanında pilav yapmak yerine daha pratik olarak hazırlayabileceğiniz karın doyurucu bir lezzettir. Öğrencilerin, bekarların ve çalışanların bilinen en kurtarıcı yemek tariflerinin başında makarna gelir. Makarnanın ayrıca bir çok çeşitli tarifleri vardır. Ama en çok bilineni ise sade yada salçalı makarnadır. Bu tarifte ise sade makarna tarifini paylaştık. Dilerseniz üzerine ketçap dökerek yiyebilirsiniz.Makarna Yapımı İçin Malzemeler
- 8 su bardağı kaynamış su yada soğuk su
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 250 gr. lık paket makarna (250 gr.paket yada 500 gr. paketlin yarısı)
- Yarım fincan kadar sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı yada margarin.
- Makarna Süzgeci
Makarna Nasıl Yapılır?
Makarnayı yapacağınız tencereyi ocağa koyun ve altını orta ateşe getirin. İçerisine kaynamış suyu ilave edin ve yağ ile tuzu ekleyin. Su tamamen kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin ve haşlamaya bırakın.Makarnayı tencereye ilave ettikten sonra tencerenin kapağı kapatmayın. Eğer kapatırsanız taşar. Daha sonra yavaşça karıştırmaya başlayın. Arada karıştırmak suretiyle makarnayı 10-15 dk kadar haşlamaya bırakın. Süre bazen makarnanın cinsine göre veya tencereye göre değişebilir. Pişip pişmediğini anlamak için tencerenin içerisinden bir kaç tane alıp soğuyunca tadına bakabilirsiniz.
Makarna piştikten sonra süzgece aktarın ve üzerinden soğuk su ilave edin. Soğuk su ilave ettiğinizde makarnaların birbirine yapışmasını yada hamur olmasını engellemiş olursunuz.
Daha sonra aynı tencereye tereyağını koyun ve eritin. Tereyağı kavrulduktan sonra makarnayı içerisine ilave edin. Makarnanın hepsinin yağlandığından emin oluncaya kadar yavaşça karıştırın.
Sade sevmeyenler için dilerseniz üzerine ketçap döküp servis yapabilirsiniz.
Yorum Gönder