Karnabahar Pane Tarifi Nasıl Yapılır?

Karnabahar kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında olup vitamin deposudur. Farklı şekilde denemek isteyenlere karnabahar pane tarifini paylaşıyoruz. Hafif bir yemek tarifi olan hem sağlıklı hem lezzetli karnabahar pane tarifini mutlaka deneyin.


Karnabahar Pane Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı un
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz zerdeçal

Karnabahar Pane Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce karnabaharı temizleyin ve parçalara bölün. Parçalara ayrılan karnabaharı güzelce yıkayın. Bir tencereye su ve bir kaç damla limon suyu ilave edin. Ardından unu ekleyip kaynatın. Karnabaharları kaynamış olan suda çok az haşlayın. Daha sonra karnabaharları soğuk suya koyun ve bekletin. Soğumuş karnabaharların suyunu süzün ve kurumasını sağlayın.

Hafifçe geniş bir kapta yoğurt, yumurta, zeytinyağı, galeta unu ve tüm baharatları karıştırın.
Karnabaharları bu karışama ekleyin ve karıştırın. Daha sonra fırın tepsisine aktararak önceden 200 derecede ısınmış fırında kızartın.

Arzuya göre fırından çıkartmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip eriyip hafif kızarana kadar bekletebilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski