Ayvalı Kereviz Nasıl Yapılır?

Kereviz yemeğinin en muhteşem birleşimidir ayvalı kereviz yemeği tarifi. Nefis ve eşşiz lezetiyle ayrıca görünümü ve sunumuda harika olan tarifi paylaşıyorum sizlerle. Bir kere yiyen bir daha istiyor...

Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri boy kereviz
  • 1 adet iri boy ayva
  • 1 adet boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı portakal suyu

Ayvalı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce kerevizlerin kabuklarını soyun ve yıkayın. Ayvayı da yıkayın ve kabuklarını soyun. Kerevizleri ve ayvayı elma dilimi şeklinde kesin.

Tencereye zeytinyağını ilave edin ve yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Halka şeklinde doğranmış havuçları ve şekeri ilave edin. Kerevizi ve ayvayı da ilave ettikten sonra biraz daha kavurun.

Kavurduktan sonra portakal suyunu ilave edin eğer portakal suyu az gelirse kerevizlerin üzerine çıkacak kadar normal su ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra tüm sebzeler pişinceye kadar pişirin.

Dilerseniz üzerine kerevizin taze yapraklarından doğrayarak süsleyebilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski