Pırasa Yemeği Tarifi
Kış aylarında sofralarımızda mutlaka olması gereken sebze yemeği tariflerinden pırasa yemeği vitamin yönünden zengin sebzelerden biridir. İçinde nohut, havuç ve pirinç de ilave edilen pırasa yemeği diğer yemeklerden farklı olarak ekşili tüketilir. Ekşi olmadan da gayet lezzetli bir yemektir, denemek isteyenlere işte en güzel pırasa yemeği tarifi.Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram pırasa
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut (Seviyorsanız daha çok da eklenebilir)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 kahve fincanı pirinç ( İsterseniz pirinç eklemeyebilirsiniz)
- Zeytinyağı
- Tuz
- Limon
Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Pırasaların uçlarından bir parça alın ve köklerinden keserek temizleyin. Bol suda güzelce yıkayın. 4 cm uzunluğunda isterseniz çapraz olarak kesebilirsiniz isterseniz düz olarak kesebilirsiniz. Ben çapraz olarak kesiyorum her zaman.
Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın salçanın kokusu gidecek kadar kavurun. Ardından pırasaları, nohutları ve havuçları ekleyin. Ardından tuzunu ve suyunu ilave edin. Sebzeler biraz piştikten sonra sıra pirince geldi.
Malzeme listesinde pirinci de ekledim ben. Fakat dilerseniz pirinç koymayabilirsiniz. Pirinç eklemek isterseniz eğer sebzeler tam olarak pişmeden bir müddet öncesinde pirinci ilave etmeniz gerekli.
Pırasa yemeğine isterseniz nohut da eklemeyebilirsiniz. Seviyorsanız mutlaka nohut da ekleyin derim.
Sebzelerin hepsi yumuşayana kadar pişirin ve en son yarım limon suyu ekleyin.
Tencereye zeytinyağını koyun ve ısıtın salçanın kokusu gidecek kadar kavurun. Ardından pırasaları, nohutları ve havuçları ekleyin. Ardından tuzunu ve suyunu ilave edin. Sebzeler biraz piştikten sonra sıra pirince geldi.
Malzeme listesinde pirinci de ekledim ben. Fakat dilerseniz pirinç koymayabilirsiniz. Pirinç eklemek isterseniz eğer sebzeler tam olarak pişmeden bir müddet öncesinde pirinci ilave etmeniz gerekli.
Pırasa yemeğine isterseniz nohut da eklemeyebilirsiniz. Seviyorsanız mutlaka nohut da ekleyin derim.
Sebzelerin hepsi yumuşayana kadar pişirin ve en son yarım limon suyu ekleyin.
Yorum Gönder