Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet enginar
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2-3 kaşık bezelye
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Tuz ve şeker
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır
Hey Yolcu Blog yemek tarifleri arasında zeytinyağlı yemeklerin en güzel tariflerinden birisidir.Enginarların alt kısmından ve yaprak kısımlarından 5 cm kadar bırakarak kesin. Çanak gibi olan yaprakları ise 1 cm kadar bırakarak kesin. Saplarını ise körpe olan yerlerine kadar kesin. Ortasında bulunan tüylü kısımları ise kaşık yardımıyla temizleyin. Daha sonra limonla ovun.
Enginarlar kararmaması için bir miktar suya 1 limon suyu ekleyip enginarları ilave edin ve karıştırın.
Havuçları ve patatesleri soyun ve ufak küpler halinde doğrayın. Enginarları bir tencereye alın ve üzerilerine havuçları ve patatesleri ilave edin. Zeytinyağı, tuzu ve şekeri de ilave edip üzerine çıkacak kadar kaynamış suyu ilave edip pişmeye bırakın. Pişmeden önce bezelyeleri de ilave edin ve tüm sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Tüm sebzeler piştiği zaman servis sırasında önce enginarı ardından diğer sebzeleri eşit şekilde servis tabağına yerleştirin. Üstüne dereotu ve limon dilimleyerek süsleyebilirsiniz.
Yorum Gönder