Hurmanın Faydaları Nelerdir?
Ramazanın gelmesiyle birlikte en çok tükettiğimiz ve Dünya'daki en sağlıklı yiyeceklerden biri olan hurma hakkındaki bilgilerimizi tazelemek adına, hurmanın ne kadar faydalı bir yiyecek olduğuna değinmek istedim.Hurma, lif yönünden zengin, enerji ve şeker kaynağıdır. Aynı zaman da mineraller ve vitaminler yönünden de çok iyi bir kaynaktır. Mineraller kalsiyum, sodyum, çinko, potasyum, magnezyum, fosfor, demir içerir. Vitaminler ise A ve K vitamini, riboflavin, folat, tiamin ve niasin içerir. Hurmada mevcut olan bu sağlıklı bileşenler kalp krizi, inme, kolesterol ve hatta hipertansiyon gibi çeşitli sağlık sorunlarını tedavi etme gücüne sahiptir.
İlginizi Çekebilir: Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?
Hurmanın Faydaları
Hurma sağlık yönünden içerdiği mineral ve vitaminleri düşünürsek bize sayısız fayda sağlamaktadır.Hurmanın, potasyum yönünden zengin kaynağını olduğunu söylemiştik. Bu önemli besin, sinir sistemimizin sağlığını kuvvetlendirir ve inme olmasını engeller.
Genelde kolesterol seviyesi kanınızda yüksek olduğunda kan damarlarında pıhtılar başlar. Hurma, kan damarlarını temizler ve kan pıhtısını önleyerek sağlıksız kolesterolü düzenler.
Hurma tüketimi kan basıncını düzenler. 5 ile 6 hurma uygun kan akışı için 80 mg magnezyum içerir. Bu magnezyum miktarı, kan damarlarına kan yaymak için gereklidir. Kan basıncını, 370 mg magnezyum tüketerek düşürebilir. Magnezyum açısından zengin olduğu için tansiyonu düzenler.
Hurma kalbi güçlendirir. Kalbimiz için güçlü bir besin kaynağıdır.
İshali önler, potasyum adı verilen hayati bir mineral olan, vücudumuzdaki iyi bakterileri destekler. Bu tür bakteriler ishali önler, bağırsakları rahatlatır.
Demir özellikle anemi durumunda çocuklar ve hamile bayanlar için zorunlu bir besindir. Demir varlığı kan oksijen emilimini arttırır ve hemoglobinin yanı sıra kırmızı kan hücreleri üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Yaklaşık 100 gr günlük demir alımının % 11 'i olan 0.9 mg demirden oluşur.
Kabızlık hastalığına birebirdir ve genel vücut sisteminizi bozmamaktadır. Yumuşak müshil etkisi olduğu için, hurmanın kabızlığı tedavi etme gücü vardır. Bu amaçla sabahları tüketebiliriz.
Vücut ağırlığını kontrol etmek ve şeker seviyesini korumak için iyi bir kaynaktır. Sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.
Yorum Gönder