Lübnan usulü mütebbel tarifi nasıl yapılır?

Lübnan usulü mütebbel tahin ile közlenmiş patlıcanın bir arada olduğu bir lezzettir. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek isterseniz kahvaltı sofralarında da tüketebilirsiniz. İsterseniz rakı eşliğinde meze olarak tüketebileceğiniz çok beğenilen bir meze tarifidir. Dilerseniz lübnan usulü mütebbel tarifi için malzemelere bir göz atalım.

Mütebbel tarifi için malzemeler

  • 250 gram közlenmiş patlıcan
  • 4 yemek kaşığı tahin 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Lübnan usulü mütebbel tarifinin yapılışı

Patlıcanlı közleyin ve soğumasını bekleyin. Daha sonra közlenmiş olan tüm iç kısımları kaşıkla kesme tahtası üzerine alın. Bıçak yardımıyla közlenmiş patlıcanları bıçak kıyması yapın. Bir kasenin içine alın ve sarımsakları rendeleyip patlıcanın üzerine ilave edin. Tahini de patlıcanların üzerine ilave edip karıştırın.

Limonun suyunu karışımın üzerine sıkın ve zeytinyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi homojen olacak şekilde tekrar güzelce karıştırın.

Üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski