Çukurova mutfağının tahinli marul mezesi tarifi, özellikle et yemeklerinin yanına yakışan bir tat. Kolay ve pratik bir meze tarifi arıyorsanız teretür tarifini deneyebilirsiniz. Bilinen diğer klasik mezelerden farklı ve ayrıca çok lezzetli. Ana yemeklerin yanında mutlaka deneyin.

Teretür Tarifi İçin Malzemeler

  • Çok ince doğranmış marul
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Biraz ılık su
  • Arzuya göre pul biber


Teretür Nasıl Yapılır?

Malzemelerin hepsini çatal yardımıyla beyazlaşıncaya kadar çırpın. Kıvamı hafiften akışkan olmalı. Kıvamı alıncaya kadar ılık su yavaş yavaş ilave ederek eklenir. Ardından ince ince kıyılmış marul ile karıştırılıp servis edilir. Dilerseniz üzerini biberli zeytinle süsleyebilirsiniz. Ayrıca pul biber ilave etmek isterseniz onu da üzerine serpebilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski