Osmanlı Usulü Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi

Osmanlı mutfağında özel bir yeri olan C vitamini deposu kereviz yemeği sofralarımızda ki en güzel zeytinyağlı sebze yemeklerinden biridir. Bilinen kereviz yemeğinden farklı olarak Osmanlı usulü kereviz yemeği tarifinde ise içine katılan kuru üzüm taneleriyle gayet hoş bir görüntü ve sunumu olan bu tarif de çok hoşunuza gideceğinden eminim.

Zeytinyağlı Kereviz Yemeği İçin Malzemeler


  • 1 kilogram kereviz
  • 2 adet havuç
  • 3 adet soğan
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 adet kesme şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm


Osmanlı Usulü Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır

Tüm kerevizi temizledikten sonra limonlu suyun içinde biraz bekletin. Ardından havuçların kabuklarını da soyun. Kerevizin ortasından havuç geçeceği kadar oyun. Havuç kerevizin ortasında iken kerevizi yatay olarak halka şeklinde kesin.


Bir tencereye soğanları doğrayın ve üzerine kerevizleri ilave edin. Ardından kuru üzümleri yıkayın ve kerevizlerin üzerine koyun. Portakal suyu ile yarım limonun suyunu ilave edin. Daha sonra zeytinyağı ve üzerine son olarak şekerle tuzu ilave edip bir miktar da su gerekirse su koyup tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kerevizi pişmeye bırakın.

Pişmeye yakın su ilave etmeniz gerekirse tekrar kaynamış su ilave edebilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski