Hünkar çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 adet büyük boy tavuk budu 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 çorba k. sıvı yağ 
  • 1 adet soğan 
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 2.5 su bardağı süt 
  • 2 su b. tavuk suyu, 
  • 1 çay kaşığı tuz 

Üzeri için : 1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber ve nane kullanacağız.

Hünkar çorbası nasıl yapılır?

Bir tencerede tavuk budunu üzerini kaplayacak kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Haşlanınca tavuk budunu didikleyin.

Ayrı bir tencerede tereyağını ve sıvı yağını ısıtın. Tereyağı eriyince ince kıyılmış soğan ilave edip iki dakika soteleyin. Un ekleyip kokusu çıkana dek karıştırarak kavurun. Sütü ve tavuk suyunu da ekleyip çırpma teli ile çırpın. Tavuğu ekleyip iki dakika kaynatın ve hünkar çorbası artık pişmiştir ocaktan alabilirsiniz. Tuzunu ayarlayıp karıştırın.

Üzeri için: Küçük bir tavada tereyağı ile sıvı yağını hafiften kızdırın. Toz kırmızı biber ve nane ekleyip bir iki defa çevirin. Leziz hünkar çorbası üzerine gezdirerek servis yapın.

Püf noktası: Hünkar çorbası için kullanacağınız tavuk bir tane büyük boy but kullanmak yerine iki tane tavuk baget veya bir tane tavuk göğsü de kullanabilirsiniz. Dilerseniz damak tadınıza göre hünkar çorbası suyunu azaltıp veya çoğaltarak kendinize göre ayarlayarak yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski