Fava Tarifi İçin Malzemeler


  • 2 su bardağı kuru iç bakla(kabuksuz)
  • 1 baş soğan
  • ½ çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ su bardağı zeytinyağı


Fava Tarifi - Fava Nasıl Yapılır?

Kuru baklayı bir gün önceden soğuk suda ıslatın. Ertesi gün düdüklü tencerede sıcak su ekleyerek 15 dk. haşlayın. Haşlandıkça köpüklenecek ve bu suyu dökün. Daha sonra baklanın seviyesinden bir parmak altında olacak şekilde yeniden sıcak su ekleyin.

Soğanı dörde bölün ve düdüklüde ki baklaya ekleyin. Tuzunu ve şekerini ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 20 dk. daha haşlayın. Daha sonra zeytinyağı ekleyin ve pürüzsüz kıvam alana kadar blendırdan geçirin.

Cam bir kabın içine ezilmiş baklaları dökün ve soğutun daha sonra 8 saat kadar buzdolabında bekletin.

Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Fava tarifini deneyip beğendiyeseniz mutlaka sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski