Çin Böreği (Spring Roll) Tarifi İçin Malzemeler


  • 3 yufka

İç harcı için:

  • 1 paket soya filizi
  • 1 çorba tabağı dolusu ince kıyılmış lahana
  • 1 piyazlık dilimlenmiş kuru soğan
  • 1 iri havuç rendesi
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı kapya biberi (küçük doğranmış)
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Bulabiliyorsanız çin baharatı, yoksa köri, tarçın, az zencefil
  • 2 şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü


Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • Galeta unu


Servis için: 

  • Soya sosu

Çin Böreği (Spring Roll) Tarifi Yapılışı

Önce bulugurun şişmesi için su sıcak su ile ıslatın. Tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın, soya filizi, lahana, biberler ve dolmalık fıstığını kavurun.

Şişmiş olan bulgur, bezelye, kuş üzümü ve baharatlarda kavrulmuş olan karışıma ilave edin.
Yufkaları üst üste serin ve altı eşit parçaya bölün. İç harcını tüm yufkalara eşit şekilde dağıtıp sigara böreği şeklinde sarın.

Sardığınız börekleri önce yumurta akına batırın sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın.

Dilerseniz soya sosu ile servis edebilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski