Süzme peynirinin bilinen faydaları zararlı mı?

Beslenme uzmanları uzun zamandır süzme peynirinin çok çeşitli yararlı özelliklerinin farkındalar. Bununla birlikte, son çalışmalar uzmanların kullanımının olası olumsuz sonuçlarını anlamalarını sağlamıştır.

Özünde, bu kolayca sindirilebilir bir tam protein kaynağı olduğu için benzersiz bir üründür. Ek olarak, süzme peynir, örneğin B1, B2 ve PP gibi çok sayıda vitamin içerir.

Uzmanlar, süzme peynirinin dolaşım sisteminin, sinir sisteminin işleyişini iyileştirdiğini, iskeletin güçlendirilmesini ve gastrointestinal sistemin performansını olumlu yönde etkilediğini söylüyor. Bununla birlikte, süzme peynirinin tüketici sağlığı için tehlikeli olabileceğini belirtiyorlar. Bu süt fermantasyonunun bir ürünü olduğundan, ortamında üretim ve depolama koşulları karşılanmazsa Escherichia coli kolayca ortaya çıkabilir ve gelişebilir. E. coli bakterisi, böbreklerin işleyişini olumsuz yönde etkilemek de dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara ve rahatsızlıklara neden olabilir. Aynı zamanda uzmanlar, modern koşullarda, süzme peynir üreticilerinin genellikle ürüne alerjiye neden olabilecek çeşitli koruyucular eklediklerini hatırlatırlar, ancak ürünün kendisi doğası gereği kesinlikle hippoalerjeniktir.

Uzmanlar süzme peynirini seçerken dikkat etmeniz gereken noktaları da belirttiler. Son kullanma tarihi, ambalajı ve şekline dikkat etmenizi önerir. En uygun olanı klasik yağ içeriğine sahip süzme peynirdir (%4 - %18).

Bir Yorum Bırakın!

Daha yeni Daha eski