Evde Kumpir Tarifi Nasıl Yapılır?
Kumpiri eminim herkez çok seviyordur. Özellikle çocuklar bayılıyor. Ben çok fazla seviyorum ve genellikle kasede kumpir yapıyorum. İnternette biraz göz gezdirdim acaba deneyen var mı diye. Fakat çoğunlukla tepside kumpir tarifi ile karşılaştım. Ben daha önce pizza tarifi yaptığımda kalan malzemelerden kendimce uydurup yapmıştım zaten. Evdekiler de çok sevdi ve genellikle hafta sonları kumpir yap demeye başladılar. Şimdi kasede kumpir tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Misafiriniz geldiğinde bile ikram edebileceğiniz harika bir sunum ve kasede kumpir yapmak oldukça pratik bir tarif. Hem yapması hem de yemesi çok eğlenceli evde kumpir tarifi!Evde Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 6 orta boy patates
- 1 kavanoz garnitür (isterseniz evde kendiniz havuç ve bezelyeden yapabilirsiniz)
- 9-10 adet sosis (arzuya göre azaltabilirsiniz)
- 250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 75 gr. kadar tereyağı
- Ketçap
- Mayonez
- Tuz
Evde Kumpir Nasıl Yapılır?
Kasede kumpir yapmak için önce patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Daha sonra bu patatesleri diri kalmayacak şekilde haşlayın. Haşlanmış patateslerin suyunu süzün ve genişçe çukur bir kaba alın.Ardından patateslerin üzerine tereyağını ve kaşar peynirini ilave edin. Tereyağ ve kaşar peyniri patateslerin sıcaklığı ile zaten eriyecektir. Patatesler, tereyağı ve kaşar peyniri birbiri ile iyice karışıp eriyip püre haline gelinceye kadar ezerek karıştırın.
Bu arada sosisleri pişirin ve garnitürün suyunu süzün.
Daha sonra püreden kaselere doldurun ve üzerine garnitür ve sosisleri ekleyin.
Üzerine ketçap ve mayonez dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Evde Kumpir Tarifi İçin Püf Noktalar
Garnitürü dilerseniz evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bezelye ve havuçları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayıp haşlayarak kullanabilirsiniz.Haşlanmış mısırda kullanabilirsiniz.
Daha doğrusu üzerine dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Arzuya göre malzemeleri azaltır yada çoğaltarak da kullanabilirsiniz. Örneğin ben pek turşulu sevmediğim için kullanmak istemedim.
Eğer marketten satın aldıysanız garnitürü mutlaka ne kadar haşlanmış olduğunu kontrol edin. Eğer hala biraz diriyse mutlaka biraz daha haşlayın.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder